Kalevan kisoista mestaruus

Kalevan kisat 2003, Helsinki. Ensimmäiset Kalevan kisani ja olin – väsynyt ja ponneton.

Kalevan Kisat 2015, Pori. Viimeiset Kalevan kisani ja olin – väsynyt ja ponneton.

Mestaruus 3000m esteissä ei paljoa lämmittänyt. Juoksu ei kulje.

No, ei ollut ensimmäinen kerta, kun epäonnistuneen kilpailun jälkeen valmentaja T.Lehtinen kuulee korviinsa valmennettavansa suusta melkoista sadattelua. Piikkarit lentävät teatraalisesti roskikseen ja ajatukset lähtevät jo kohti Karibiaa. Pari pitkä puhallusta, hyvä loppuverryttely ja matka jatkuu kohti seuraavaa kisaa. Eiköhän Oulun Kalevan kisatkin ole vielä edessä ensi kesänä – juoksijana.

Pari pitkä puhallusta, hyvä loppuverryttely ja matka jatkuu kohti seuraavaa kisaa. Eiköhän Oulun Kalevan kisatkin ole vielä edessä ensi kesänä – juoksijana.

Tällaista se urheilu parhaimmillaan on. Tunneskaalan vuoristorataa, mikä niin koukuttavaa ja ahdistavaa onkin. Juhannuksen tienoilla tiesin olevani ennätyskunnossa. Sarja yhteensattumia ja vääriä valintoja – yhtäkkiä ennätyskunto on vain haalea muisto  ja juoksemisen euforia on muuttunut eksistentiaaliseksi tuskaksi.

Aika kaiken muuttaa voi. Ensi viikolla kohti Kööpenhaminaa ja viimeinen harakiri MM-unelman perään. Muailmaa on tullut kierrettyä pitkin ja poikin, mutta Kööpenhaminan kokoinen aukko on vielä sivistyksessä. Tuleepahan sekin vääryys korjattua.

Terveisin Janne, Ylikiimingin Nuijamies.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s