Silta – Kööpenhaminasta MM-Pekingiin

Last attack. MM-Peking. Tulosraja 8.28 ja rankingin kautta kisoihin pääsisi arviolta 8.33:lla.

Siinä olivat speksit päivän estekisaan Kööpenhaminassa. Verryttely tuntui tosi hyvältä. Kööpenhaminan stadionin vieressä on hieno puisto liikkumiseen. Lukuisia jalkapallokenttiä, koripallo ym. liikuntapaikkoja samassa puistomaisessa tilassa. Ja kaikki liikuntapaikat täynnä kaupunkilaisia. Mutta takaisin verryttelyyn. 3,5km kevyttä juoksua, sen päälle 1km kovempaa (3.05min/km) hapenoton aukaisemiseksi. Tosi helppoa. Alkoi tuntua, että tästä tulee vielä hyvä kisa. Kun hiki oli pinnassa ja happi huilas, venyttelemään hetkeksi viereiselle harjoituskentälle. Harjoituskenttä oli samanlainen kuin Cheboksaryssä, lyhyt. 200 metrin flätti rata. Näitä on kuulemma jenkeissä hallit pullollaan.

Pari 150 metrin rentoa vetoa, sen jälkeen aitakävelyjä ja aitomista. Välissä retkuttelua ja latautumista. Keveitä rullausvetoja ja kohti Kööpenhaminan stadionia.

Ensimmäinen kierros – jalat tuntuu hyviltä, paikat on auki ja juoksu kulkee. Otin iisisti ja yritin vain säästää energiaa. Kärki tuntui menevän aika lähelle tavoiteltua 8.30-rytmiä. Otin paikan kärkiletkan hänniltä. Yritin lukea esteet hyvin ja juosta omassa rauhassa.

Ensimmäinen kierros – jalat tuntuu hyviltä, paikat on auki ja juoksu kulkee. Otin iisisti ja yritin vain säästää energiaa. Kärki tuntui menevän aika lähelle tavoiteltua 8.30-rytmiä.

Viides kierros – Ei toimi. Sama tunne kuin edellisissä kilpailuissa. Seinä tulee heti vastaan, kun pitäisi alkaa juoksemaan. Se on jälleen piitkä matka maaliin.

Maali – 8.54 ja osia. En tiedä tarkkaa aikaa, eikä hirveästi kiinnostakaan. Siinä on joka tapauksessa lähes puoli minuuttia liikaa.

Kolmas heikko kisa putkeen. Kroppa ei lähde nyt palautumaan. Pekingin MM-kilpailut jäävät nyt katsojan rooliin. Toimittaja kysyi juoksun jälkeen harmittako. Ei nypi ottaan niin paljon kuin arvelisi. Tiedän, että se iskee vasta pienellä viiveellä. päivän, kahden tai viikon päästä. Kyllä se sieltä jysähtää kuin moukari ottaan.

Mutta se Kööpenhamina. Ensi viisiitti – Love it!

Siis täällä on oikeita pyöräkaistoja. Ei mitään tiehen maalattuja pyöränkuvia ja valkoisella maaliviivalla toisistaan erotettu yhdistettyjä jalka- ja pyöräkäytäviä, vaan ihan oikeita pyöräkaistoja! Samanlaisia kuin autokaistat. Ymmärrettekö? Sellainen kaista, joka kääntyy autokaista rinnalla, ei sillai, että kun käännyt, kierrät kolmen suojatien kautta, vaan ihan oikea kaista! Ihmeellistä. On sitä vaan kaikkialla pyörinyt ja yhä uudelleen pystyy hämmästymään elämän pienistä hienouksista. Kyynisyys on hanurista.

Ota mallia, tee niinku Köpis! Ota mallia! Ihan kaikki Suomen metropolit… (ironiaa)

Kilpailuani oli tullut katsomaan Kööpenhaminassa nykyisin asuvat lapsuuden ja lukioajan kaverini. Näiden sankareiden kanssa ollaan kilpailtu 9-vuotiaista asti Suomen yleisurheilukentillä. Ja eletty symbioottinen teini-ikä lukiossa. Jälleennäkeminen monen vuoden jälkeen ja jutut edelleen samat kuin lukiossa. Kyseinen fakta ei ehkä imartele, mutta ei se laatu vaan määrä! Sinkkosen opetuslapsiahan tässä ollaan.

File 17.9.2015 11.32.54

Runsaan ruokailun ja lohduttavan öölin jälkeen kohti hotellia. Matkaa oli reilu 6km. Loppuverkka jäi vähän vajaaksi ja ilta oli kaunis – juosten siis hotellille. Pari kuvaa matkan varrelta, upea ilta ja Kööpenhamina bella. Todella bella. Olisihan tuota pidempäänkin juossut. Jos maha olisi ollut edes hiukan tyhjempi…

File 17.9.2015 11.31.59

Seuraavana aamuna koneeseen ja kohti kotia. Hetki lepoa ja sen jälkeen treeniä kohti Ruotsi-ottelua. Kesä jatkuu vielä.

File 17.9.2015 11.40.27

-YK-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s